Ce piese de imbracaminte alegem pentru aceste situatii?
Dupa o zi epuizanta, baita bebelusului poate fi usor de trecut cu vederea, pentru a ajunge direct la somn. Dar, oare, baita bebelusului, inainte de somn, este chiar atat de importanta?
Ce se stie, este faptul ca rutina este foarte importanta pentru micuti, inca de la varstele cele mai fragede. Rutina care include baita inainte de culacare poate fi un excelent punct de plecare, in aceasta directie. Baita poate ajuta bebelusul sa faca diferenta intre zi si noapte. Nu este obligatoriu a face baie bebelusului, in fiecare seara. Folosirea unui prosopel de bumbac, incalzit, pe pielea copilului, poate crea aceeasi senzatie. Includerea baitei in rutina de culcare a bebelusului poate fi, fara indoiala, benefica, atat pentru copilas, cat si pentru parinti, pentru ca, s-a dovedit stiintific ca bebelusii imbaiati adorm mai repede si dorm mai bine.
Rutina baitei presupune si folosirea unor produse de calitate, incepand de la cosmeticele folosite si pana la piesele de imbracaminte. Pentru primele luni de viata, este bine ca in cadita bebelusului sa se aseze o pelincuta sau un prosopel moale, din bumbac, care sa asigure confort micutului si sa pastreze caldura corporala. Plasticul caditei poate fi extrem de inconfortabil, ca sa nu mai spunem ca poate fi si foarte alunecos, facand intreaga operatiune a baitei realmente dificila. Produse textile specifice pentru baita se pot gasi, fara indoiala, la orice operator economic ce comercializeaza hainute pentru bebelusi, insa acestea trebuie alese cu multa grija.
Baita are, cu siguranta, efect calmant asupra bebelusului, dupa toata surescitarea de pe parcursul zilei. Majoritatea bebelusilor adora senzatiile provocate de apa calda pe pielea fina; unii teoreticieni considera ca e ca o rememorare a modului cum se simteau in pantecele mamei, le ofera un sentiment de siguranta. O baita poate fi un remediu perfect pentru un bebelus agitat. Multe persoane marturisesc ca baita a fost folosita, de multe ori, cu acest scop, de a-si calma bebelusii surescitati; iar hainutele folosite pentru a imbraca bebelusii dupa baita, trebuie sa fie, si ele, la fel de potrivite, pentru ca eficienta intregului proces sa fie maxima, pentru a pastra senzatia de confort pe are dorim sa o oferim copilasului. Mai mult, baita ajuta la coborarea temperaturii corporale, proces care sprijina somnul de calitate la bebelus. Odata ce copilul este pus in cadita de baie, apa calda stimuleaza circulatia in extremitati – maini si picioare – si, odata ce mainile si picioarele se incalzesc, temperatura centrala scade usor. In mod natural, temperatura corpului uman scade noaptea, ajutand creierul sa declanseze mecanismele de somn. Atata timp cat baita face acest lucru pentru bebelus, avem un motiv in plus pentru a o incorpora in rutina zilnica a acestuia.
Stim ca, la varste atat de fragede, bebelusii nu isi pot regla cum trebuie temperatura corporala. Asa incat, au nevoie de piesele de imbracaminte potrivite, pentru a se simti confortabil dupa baita; adica sa nu le fie nici prea cald, dar nici prea frig. De exemplu, o pijamaluta din bumbac organic, din tricot mai subtire sau mai gros, in functie de sezon, poate fi o alegere ideala. Binenteles, dupa ce bebelusul a fost bine uscat cu un prosopel moale din bumbac sau din alt material bine absorbant, care sa grabeasca procesul de uscare a pielii copilasului si obtinerea confortului de care acesta are atata nevoie. Alegerea hainutelor de bebelusi potrivite dupa baite este la fel de importanta ca si alegerea cosmeticelor de baie sau a alimentelor sanatoase. Piata abunda de hainute pentru bebelusi, care mai de care mai ochioase, mai atractive. Alegerile trebuie adaptate pentru fiecare caz in parte, tinand cont cat de important este ca bebelusul sa aiba un somn linistit, atat pentru el insusi, pentru a creste frumos si sanatos, cat si pentru parintii care au nevoie de odihna, pentru a crea atmosfera de armonie de care are nevoie un bebelus pentru a se dezvolta in parametri normali.