La ce vârstă bebelușii încep sa se distingă în oglindă și să audă?

La ce vârstă bebelușii încep sa se distingă în oglindă și să audă?

Orice mămică și mai ales dacă este mămică la primul bebeluș, își pune o mulțime de întrebări, având o mie și una de gânduri despre starea copilului, precum:




S Se recunoaște bebelușul meu în oglindă?
S Ma aude bebelușul atunci cand îi cânt/citesc/vorbesc?
S Cum îmi dau seama că îi este foame?
S Cum îmi dau seama că îi este somn?
S De ce plânge?Îl doare ceva?Vrea să fie schimbat? 





Mămicile își doresc să înțeleagă necesitățile celui mic, iar din acest motiv astăzi o să vorbim despre primele două întrebări.  
Se recunoaște bebelușul meu în oglindă?
Toți știm că un bebeluș vede din primele momente ale vieții sale, doar că imaginile percepute, sunt la o distanță foarte mică, de aproximativ 20-30 cm de fața lui și de regula poate să distingă o singură persoana/obiect, la început vede în tonuri de alb si de negru, abia peste câteva săptamâni percepe prima culoare, rosu.
După primele patru luni, totul devine clar culorile, detaliile şi imaginile.
Bebelușul începe să își dea seama de mânuțele și piciorușele lui începând cu vârsta de 3 luni, de atunci urmează o perioadă continuă de cunoaștere a părților corpului lui, până în jurul vârstei de 18 luni, abia atunci bebelușul își poate percepe efectiv si imaginea în oglindă și își poate da seama că este el. 
La ce vârstă aud bebeluşii?
Deși bebelușii recunosc glasul mamei, orice melodie pe care mama i-a pus-o acestuia în timpul sarcinii, încă din primele zile de naștere, abia  după prima lui lună, sunetul devine clar și va putea sa distingă sunetele pe care le aude.
Și nu uita….
O mamă râde râsul nostru, vărsă lacrimile noastre, iubește iubirea noastră, suferă teama noastră. Trăiește bucuriile și necazurile noastre și împărtășește speranțele și visurile noastre.” de Julia Summers

 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00-19:00 Timp de raspuns la e-mail maxim 1 zi lucratoare.

0724496295 info@orlandokids.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!