Descoperă adevăruri și mituri despre colici la bebeluși și află cum poți ajuta la alinarea disconfortului abdominal

Descoperă adevăruri și mituri despre colici la bebeluși și află cum poți ajuta la alinarea disconfortului abdominal
Colicile la bebeluși au fost o problemă în lungul timpului, iar mamele și medicii au încercat diverse soluții pentru a le trata. În acest proces, s-au format mituri și adevăruri care circulă și în prezent. Este important să facem distincția între acestea pentru a asigura sănătatea și liniștea bebelușului și a întregii familii.

Unul dintre mituri este că doar bebelușii hrăniți cu lapte praf suferă de colici. Adevărul este că atât bebelușii alăptați, cât și cei hrăniți cu biberon pot avea colici. Înghițirea excesivă de aer în timpul hrănirii cu biberon poate spori durerea, dar chiar și bebelușii alăptați pot înghiți aer atunci când nu sunt atașați corect la sân. Eliminarea ușoară a aerului înghițit poate fi realizată ținând bebelușul în poziție verticală și tapotându-i ușor spatele până când râgâie.

Un alt mit este că ceaiurile pot trata colicile. Acesta este un sfat greșit și chiar periculos. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca bebelușii să consume doar lapte matern sau formulă până la vârsta de șase luni. Ceaiurile pot umple inutil stomacul bebelușului sau irita mucoasa intestinală.

Există și ideea că colicile dispar după botez. Deși perioada botezului poate coincide cu maturizarea sistemului gastrointestinal al bebelușului, ceea ce poate duce la dispariția colicilor, aceasta nu este o regulă generală. Simptomele colicilor pot ameliora începând cu a treia sau a patra lună de viață, dar pot persista până la șase luni. Problemele cauzate de colici apar și dispar brusc.

Un alt mit comun este că bebelușii vor fi răsfățați dacă sunt luați în brațe când plâng. Aceasta este o concepție complet greșită. Plânsul bebelușilor este o modalitate de comunicare și de eliberare a tensiunii. În brațele părintești, bebelușul se va liniști și se va simți în siguranță și iubit.

Studiile au demonstrat că bebelușii care sunt ținuți mult în brațe și primesc atenție fizică și emoțională se dezvoltă mai bine. Ei devin mai veseli, mai empatici, mai independenți și dezvoltă încredere în ei și în părinții lor.

De asemenea, există picături orale special concepute pentru a reduce durerea provocată de colici, cum ar fi cele pe bază de simeticonă. Sim

eticona poate ajuta la reducerea tensiunii cauzate de bulele de gaz din intestine.

Înfășarea bebelușului poate oferi o ușurare parțială pentru durerile de colici. Aceasta poate oferi căldură și exercită o ușoară presiune asupra burticii, ajutând la eliminarea gazelor.

Este important să facem distincția între colici, intoleranța la lactoză și alergia la lapte, deoarece acestea sunt probleme diferite cu abordări diferite. Colicile sunt un disconfort abdominal care dispare în mod natural până la vârsta de 3-6 luni. Intoleranța la lactoză și alergia la lapte necesită excluderea anumitor alimente din dietă.

Nu toți bebelușii suferă de colici, iar factorii care contribuie la apariția lor nu sunt pe deplin înțeleși. Se crede că dezvoltarea sistemului digestiv poate juca un rol, dar nu există concluzii definitive. Fiecare bebeluș este unic, iar nevoile și experiențele lor pot varia. Este recomandat să discutați cu un medic pentru a primi sfaturi personalizate și pentru a asigura o îngrijire adecvată a bebelușului dumneavoastră.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00-19:00 Timp de raspuns la e-mail maxim 1 zi lucratoare.

0724496295 info@orlandokids.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!