Comenzile plasate pana pe 7 Mai 2024 din categoriile "HAINUTE" se vor livra incepand cu data 8 Mai 2024  

Cum sa avem grija de pielea sensibila a bebelusilor?

Cum sa avem grija de pielea sensibila a bebelusilor?

Ca parinti de bebelusi, cu totii ne dorim ca acestia sa fie fericiti, sanatosi si sa se simta confortabil, in permanenta. Dar ce se poate face, in cazul in care bebelusul prezinta o sensibilitate excesiva la nivelul pielii? In acest caz, este necesar sa fim mult mai atenti la hainutele cu care imbracam copilul, la temperatura camerei, precum si alti multi factori care le pot creste sensibilitatea pielii si ii poate face sa se simta inconfortabil.

Bebelusii cu pielea sensibila sunt destul de numerosi; este o problema destul de larg raspandita, mai ales la copiii de varsta foarte mica. Din fericire, nu este o problema grava, daca ne informam si avem grija ca situatia sa nu degenereze. Micutul a trait, pentru 9 luni de zile, intr-un mediu lichid, asa ca este nevoie de un timp – mai lung sau mai scurt – pentru ca micutul sa se adapteze la viata extrauterina, inclusive la nivelul pielii sale. In primii ani de viata, la suprafata pielii se dezvolta stratul hidrolipidic, un strat protector pe baza de apa si grasimi; este un proces de durata, care se desfasoara pe parcursul catorva ani, deci nu survine imediat. De asemenea, nu este un proces unitar, la nivelul intregii suprafete a pielii, asa incat, unele parti din piele vor fi acoperite de acest strat, altele vor ramane, in continuare, expuse, pana la definitivarea procesului. Aceste zone ale pielii pot sa se inroseasca, sa se irite, din cauza unor factori care, pe noi, adultii, nu ne afecteaza.

Cele mai comune semne ca un bebelus are pielea sensibila sunt: piele intinsa, intepaturi, furnicaturi, roseata, piele uscata. In mod firesc, depinde doar de noi sa urmarim aceste semne sau oricare altele care se dovedesc deranjante pentru bebelus, de vreme ce acesta este incapabil sa ne spuna, el insusi, ce problema are. Bebelusii care experimenteaza probleme de sensibilitate ale pielii, vor fi agitati, vor plange mult, se odihnesc deficitar, acest lucru putand cauza alte probleme. Ca urmare, este important sa urmarim, cu mare atentie, copilul si sa sesizam, din vreme, eventualele probleme generate de sensibilitatea pielii, pentru bunastarea copilului, dar si a noastra, ca parinti. Este foarte important, in acest proces, sa eliminam orice factor care ar putea agresa, intr-un fel sau altul, zonele cu piele sensibila. Cei mai comuni factori iritanti sunt: presiunea asupra pielii copilului, frictiunea (datorata hainelor, paturicilor, patutului sau chiar  pielii aspre a adultului), caldura, frigul, vantul, soarele, schibarile bruste de temperature, poluarea, sapunurile si sampoanele inadecvate, parfumurile, detergentii, apa calcaroasa, apa clorinata, stresul, emotiile intense, etc. Actiunea majoritatii acestor factori agresivi poate fi prevenita, prin masuri concrete pe care le putem lua, precum eliminarea factorirlor declansatori si aplicarea de produse protectoare, care previn iritatiile. Iata cateva sugestii de actiuni concrete, in sensul prevenirii iritatrii pielii sensibile a bebelusului.

Hidratarea pielii bebelusului, prin aplicarea regulate a unor crème hidratante pentru bebelusi. Prin aplicarea de crème hidratante, se creaza o bariera protectoare, intre iritantii externi si pielea delicate a bebelusilor. Aceste produse trebuie alese cu foarte mare atentie, citind eticheta produselor, de preferat produse cat mai naturale, cu un grad mare de protectie.

Alegerea unor hainute de bebelusi din materiale fine, care permit pielii sa respire. Hainutele de bebelusi, paturicile, asternuturile din patut, pot reprezenta elemente cu actiune potential iritativ pentru pielea delicate a bebelusului. Este si foarte usor de intervenit asupra acestora; se recomanda materiale soft, care permit pielii sa respire, precum bumbac, tesatura tip jersey, precum si tesaturile de tip fleece, pentru paturici si asternuturi, tesaturi usor de intretinut si care nu vor incalzi excesiv copilul in timpul somnului.

Asigurarea unei protectii sporite in fata razelor solare. Reducerea expuneri la soare este absolut necesara, in cazul bebelusilor. Se pot aplica si creme de cu factor mare de protectie – SPF peste 50 – atunci cand iesim cu bebelusul in soare. In unele cazuri, daca bebelusul este ultrasensibil si se misca, se poate folosi crema de protectie si in casa, daca incaperea este expusa puternic la soare.

Pastrarea curateniei, este un alt factor important in prevenirea iritatiilor pe pielea sensibila a bebelusilor. Murdaria, praful, blana animalelor de casa, pot irita, farad oar si poate, pielea bebelusului. Pentru a asigura o protectie sportita, suprafetele unde bebelusul isi petrece cea mai mare partea atimpului trebuie mereu aspirate si spalate. Si pielea copilului trebuie pastrata cat mai curata, insa trebuie sa fim atenti sa nu exageram cu baitele, pentru ca asta poate conduce la alte probleme. Folosirea parfumurilor este contraindicata, in cazul bebelusilor, pentru ca majoritatea contin substante iritante. Apa micelara este excelanta pentru a pastra curatenia pielii bebelusului, pentru ca dizolva murdaria si impuritatile, fara sa distruga stratul protector de grasime prezent, in mod natural, la suprafata pielii.

Evitarea iritatiilor de scutec. Iritatiile de scutec sunt cele mai frecvente. Zona acoperita de scutec este cea mai predispusa la aparitia iritatiilor, daca bebelusul nu este schimbat suficient de des, daca nu suntem atenti la modul in care eliminarile bebelusului ii afecteaza pielea. Sunt bebelusi care nu trebuie schimbati dupa fiecare eliminare (fie ea urina sau scaun), insa exista si cazuri in care, cel putin pentru o perioada de timp, pana bebelusul mai creste, este nevoie de schimbarea scutecului dupa fiecare urinare, de exemplu. In acest caz, nu exista alternativa mai buna decat efectuarea cat mai des a operatiunii de schimbare a scutecului, precum si aplicarea unor creme protectoare si cicatrizante, care sa repare eventualele afectari, inca din stadiile incipiente ale aparitiei lor.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00-19:00 Timp de raspuns la e-mail maxim 1 zi lucratoare.

0724496295 info@orlandokids.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!